Vakantie

Ontsnap aan de drukte in Overijssel of Zeeland tijdens je vakantie!

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming in Nederland? Dan zijn Overijssel en Zeeland zeker het overwegen waard! In deze provincies vind je prachtige natuur, pittoreske dorpjes en genoeg activiteiten om je hele vakantie mee te vullen. Lees snel verder en ontdek wat deze regio’s te bieden hebben.

De verborgen schatten van Overijssel

Overijssel is een provincie die misschien niet meteen in je opkomt als vakantiebestemming, maar er zijn genoeg verborgen schatten te vinden. Overijssel heeft namelijk een prachtig afwisselend landschap met bossen, heidevelden, rivieren en weilanden. Ideaal voor lange wandelingen of fietstochten.

Prachtige natuur en pittoreske dorpjes

In Overijssel vind je de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied met heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Maar ook het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een bezoekje waard, waar je kunt varen door het grootste laagveenmoeras van Europa. Naast de mooie natuur heeft Overijssel ook veel sfeervolle dorpjes zoals Giethoorn, Ootmarsum en Vollenhove.

Vakantie Zeeland: zon, zee en zaligheid

Zeeland is dé vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. Met de langste kustlijn van Nederland is er altijd wel een mooi plekje op het strand te vinden. Maar Zeeland heeft nog veel meer te bieden dan alleen het strand.

Cultuur en culinaire hoogstandjes

In Zeeland vind je veel historische stadjes zoals Middelburg, Zierikzee, Veere en Goes waar je heerlijk door de straatjes kunt slenteren en kunt genieten van de prachtige architectuur. Ook op culinair gebied heeft Zeeland veel te bieden. Proef de heerlijke Zeeuwse mosselen, oesters of kreeft in één van de vele visrestaurants. Of geniet van een Zeeuws bolus bij de koffie.

Activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin

Of je nu met je partner, vrienden of het hele gezin op vakantie gaat, in zowel Overijssel als Zeeland zijn er genoeg activiteiten en bezienswaardigheden te vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan attractiepark Slagharen in Overijssel, of ga naar het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Ook zijn er tal van fiets- en wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van de provincies leiden.

Kortom, een vakantie in Overijssel of Zeeland staat garant voor een heerlijke tijd vol ontspanning, natuur, cultuur en gezelligheid. Waar wacht je nog op? Pak je koffers en ontdek de parels van deze prachtige Nederlandse provincies!